روستای رضالک
روستای رضالک یکی از چندین روستایی است که تحت پوشش مؤسسه خیریه امام علی علیه السلام میباشد.
نام روستا: روستای رضالک
موقعیت جغرافیایی: رضالک، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستانسرپلذهاب ودهستان بشیوه که درفاصله پنج کیلومتری با شهر است و از شرق به روستای ریزوند و از شمال به رودخانه فصلی و از جنوب به ادامه رشته کوههای زاگروس و از غرب به منطقه کل داوود منتهی میشود.
تاریخچه روستا: روستای رضالک دارای قدمتی دیرینه است. شغل مردم این روستا دامداری، کشاورزی و باغداری است. محصولات اصلی روستا شامل گندم، جو، ذرّت، باقلا ، نخود و… و باغداری درخت انگور و گردو میباشد. مردم این روستا به زبان کردی حرف میزنند و همگی شیعه مذهب هستند.
جمعیت روستا: روستای رضالک دارای ۸۰ خانوار و دارای ۳۵۰ نفر جمعیت میباشد.
از لحاظ بهداشتی: روستای رضالک طی ده سال گذشته با بحران کم آبی دست و پنجه نرم می کند . آب مورد نیاز مردم این روستا از طریق یک چشمه آب محلی و لوله کشی های قدیمی که توسط ادارۀ آبفای شهرستان سرپل ذهاب تامین می شود. با وقوع زلزله و تخریب زیر ساخت های آن، آب شرب دچار آلودگی شده و این مایۀ حیات، با زحمت بدست می آید .
از لحاظ آموزشی: مدرسه روستا بر اثر زلزله تخریب شده است.
از لحاظ مسکونی: در این روستا تمام خانهها از ۹۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده اند.
سال ورود موسسه به روستا: ۱۳۹۶
فعالیت موسسه خیریه امام علی (ع) پس از ورود به روستا
از ۲۱ آبان ماه سال ۹۶ که زلزله استان کرمانشاه را لرزاند بیش از یکسال گذشته است. در این روز خیلیها برای کمک به این مناطق آمدند و خیلیها هم فقط نمایش کمک کردن را اجرا کردهاند اما افرادی هم بودهاند که به شکل شبانهروزی در سرپل ذهاب و روستاهای اطراف کمکرسانی کردهاند.
مؤسسه خیریه امام علی علیه السلام از همان روزهای ابتدایی پس از وقوع زلزله در کرمانشاه، مدیر و تیم توان افزایی آن راهی سرپلذهاب شدند و با توجه به توان و تجربۀ چندین ساله با حضور در مناطق محروم کشور، با جمع آوری کمک های مردمی به تأمین نیازهای اولیه زلزله زدگان پرداختند .
پس از زمان کوتاهی با مشارکت قرارگاه جهادی و فرهنگی غدیر و ستاد جهادتوانمندسازی محروم کشور، این موسسه کار مشترکی را در روستای رضالک از توابع شهرستان سرپل ذهاب با این دو ستادآغاز کرد .
برای اجرای پروژه محرومیت زدایی در این روستا، ابتدا مردم را در محل مسجد ویرانه گرد هم آوردیم و اهداف ستاد و مدل توان افزایی روستایی را با آنان درمیان گذاشتیم و متذکر شدیم اگر مردم مشارکت نکنند و سهمی در اثرگذاری برای خود قائل نباشند، رفع محرومیت و توسعه روستایی محقق نخواهد شد. البته در مسیرتوانمندسازی باید به دوقشر جوانان و زنان
توجه ویژه ای داشت زیرا آن ها می توانند شتاب توسعه را به شدت افزایش دهند. براین اساس شروع فعالیت با محوریت ستاد و مشارکت اهالی بویژه جوانان و زنان روستا آغاز گردید.