کارآفرینی و اشتغال
اکثر مناطق جهان، از جمله نواحی فقیر و روستاها درحال فرسایش هستند. اندیشمندان و سیاستگذاران تمامی کشورهای دنیا توجه خاصی را معطوف به امر توسعه روستایی و رفع مشکلات و معضلات آنها نمودهاند. امروز صاحب نظران بینالمللی بر این اعتقاد هستند که باید جدای از سیاستها و استراتژیهای کلان توسعه و توسعه اقتصادی به طور ویژه و مشخص به امر توسعۀ روستاها و ریشهکنی فقر گستردهای که بر آنها حاکم است نیز پرداخت.
مشکلات و معضلات روستاها در تمامی جهان ناشی از دو مساله اساسی است: یکی کمبود امکانات اجتماعی (ضعف زیرساخت) و دیگری کمبود درآمد (ضعف اقتصادی).
از جمله امکانات اجتماعی میتوان به خدمات بهداشتی، آموزشی، بیمه و تامین اجتماعی، خطوط ارتباطی (حملونقل و مخابرات)، امنیت، آب آشامیدنی، سوخت، برق و امثالهم اشاره کرد. اگرچه بسیاری از دولتها برنامههای گسترده و پرهزینهای را برای بهبود این زیرساختها انجام دادهاند اما مشاهدات نشانگر آن است که این امر خود بهتنهایی نتوانسته است معضلات زندگی روستایی را حل کرده و آنان را از فقر برهاند و سیل مهاجرت از روستا به شهر را کاهش دهد.
براین اساس مؤسسه خیریه امام علی علیه السلام با اجرای الگوی توان افزایی و تشویق و ترغیب روستاییان به رونق دادن به فعالیت های کشاورزی، دامپروری و سایر مشاغل و صنایع دستی، از خاموشی و خمودگی اهالی روستا جلوگیری نموده و در حال حاضر در بیش از ۳۰ روستای محروم استان خراسان جنوبی، هم چنین حضور در مناطق زلزله زده و سیل زدۀ لرستان و خوزستان، این الگوی توان افزایی اجرا شده و امیداوریم با حمایت آحاد مردم دلسوز عزیزمان این الگو بتواند در تمامی مناطق محروم اجرایی گردد تا از مهاجرت بی رویه به کلان شهرها پیشگیری شده و تولیدات روستایی افزایش یابد .